En sida för dig som älskar musikal och teater

Kända musikaler

Det finns många musikaler som är kända för de allra flesta. I den här delen tänkte vi gå igenom några av dem.

Hamilton

En musikal som varit en riktig snackis de senaste åren är musikalen Hamilton. Denna musikal kretsar kring USA’s första finansminister Alexander Hamilton. En anledning till varför Hamilton är en snackis är för att musiken sticker ut från andra musikaler. I denna musikal får vi höra inslag av både hip hop och r&b. Hamilton är skriven av Lin-Manuel Miranda som även spelar huvudrollen.

Kristina från Duvemåla

En av Sveriges mest kända musikaler är Kristina från duvemåla. Musikalen är baserad på böckerna om utvandrarna som är skriven av Wilhelm Moberg. Personerna bakom musiken till musikalen är inga mindre än Benny Andersson och Björn Ulveus från ABBA.

Wicked

Ett annat exempel på en populär musikal är wicked. I denna musikal får vi veta vad som hände i landet Oz innan Dorothy. Musikalen följer den unga flickan Elphaba som sedan skulle bli the wicked witch of the west när hon träffar hennes motsats Glinda the good. De två börjar som fiender men snart växer en vänskap fram. Wicked har blivit belönad med ett flertal fina priser.